Az idei megkésett tavaszban a szépen előkészített szőlőültetvények sóvárogják már az éltető napfényt. A Balaton-felvidék vulkanikus hegyoldalain termő szőlőkből születő borok büszkén gazdagítják az itthoni borkultúrát. E tájék szíve a Káli-medence, amit a "magyar Provence"-nak is neveznek.

Jócskán megkésve ugyan, de végre éledezik a természet. A szépen előkészített szőlőültetvények is sóvárogják már az éltető napfényt.

A helyi szőlősgazdák már alig várják a kora nyári napsütést  

A Balaton-felvidék vulkanikus hegyoldalain termő szőlőkből születő borok büszkén gazdagítják az itthoni borkultúrát. E tájék szíve a Káli-medence, amit a "magyar Provence"-nak is neveznek. A Franciaország beli Provence neve a napsütést, a bort, a levendula illatot idézi. A Káli-medencében ebből a hangulatból kaphatsz ízelítőt. A környék számos színvonalas szállással, gasztronómiai különlegességgel és persze finom helyi borokkal vár.

Láttad a "Bor, mámor, Provence" című filmet? Romantikus, szívmelengető történet szőlőről és szerelemről. Ne hagyd ki! Balatonhehy

A Balaton-felvidéki borokról és azok római korig visszanyúló történetéről ITT olvashatsz többet: https://hu.wikipedia.org/.../Balaton-felvid%C3%A9ki...