A Káli-medence lankás domboldalai és apró falvai könnyű-közepes nehézségű kerékpáros túrákkal is felfedezhetők. Élvezd a gyönyörű panorámákat, a falvak nyugalmát! Maradandó élmény vár.

Mi nem foglalkozunk kölcsönzéssel, de jó szívvel ajánljuk neked partnereinket, akik akár a szálláshelyre is elhozzák neked a bringákat.

partnereink

Ha a Balaton parton bringáznál akkor Révfülöpön (11 km) van egy egész évben elérhető kölcsönző komplex bringás szolgáltatással.

Kapcsolat:
(30) 407 7796

Ha a Káli-medence felfedezését tervezed, akkor a Szentbékkállán (8 km) egész évben nyitvatartó kölcsönzőt célszerű megkeresni.

Kapcsolat:
(30) 265 0429

további programok

Balatonhenye a Káli-medence utolsó érintetlen falucskája, egy erdőkkel körülvett csendes völgyben fekszik. A faluból nagyon szép gyalogos kirándulás tehető a Fekete-hegyi kilátóhoz. A Balaton (Zánka, Révfülöp) kocsival 8-10 perc alatt, jelzett túraútvonalon Kapolcs 20-25 perc sétával érhető el. Balatonhenye zsákfalu, átmenő forgalom nincs, az aszfaltút a falu széli erdőnél végződik.

Közeli kirándulási célpontok: a
Badacsony a kőorgonákkal, a szigligeti vár, a Hegyestű geológia bemutató és kilátóhely, Salföld és a salföldi major, a már országosan ismert káptalantóti Liliomkert Biopiac, a szentbékkállai kőtenger, a csobánci várrom , a tapolcai tavasbarlang és megannyi más érdekesség. Ezenkívül a Káli-medence apró, mesébe illő falvai akár kerékpárral is bejárható célpontot jelentenek.

A környék nem csak kirándulásra csábít. A Badacsony és Káli-medence más vulkanikus eredetű hegyoldalai kedveltek az országos rangra emelkedett gasztro- és borkultúrájuk miatt is. A lankákon felkúszó szőlősökben megbújó kis pincészetek csábítják a kirándulókat, ahol a bor mellé általában finom harapnivaló is akad.